Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de finaledag van de Nederlandse studentenbeker. Ondanks de weersvoorspellingen bleef het enthousiasme (een Rotterdamse afzegging daargelaten) onverminderd hoog. Door een kleine verschuiving in het schema werden de eerste twee wedstrijden Obelix – USRS en Thor (met aanvulling van The Elephants) – Ascrum. Ondanks een af en toe zichtbaar niveau verschil, werd er door alle vier de ploegen hard en, zoals het studenten onder elkaar betaamt, vooral sportief gestreden. Dat daarom de uiteindelijke uitslagen er minder te doen, moge duidelijk zijn (zie hiervoor het kopje competitie)!
De finale die na deze wedstrijden volgde, beloofde er één voor de geschiedenisboeken te worden. Deze belofte werd voluit vervuld! De onpartijdige toeschouwer kreeg naast open en op z’n tijd prachtig aanvallend rugby ook de spanning van een echte finale mee. Het eindigde uiteindelijk dramatisch voor LSRG en des te mooier voor de heren uit Delft. Met maar 1 punt verschil greep DSR-C de overwinning en mag zich dit jaar Nederlands beste studenten rugby -club noemen, heren gefeliciteerd!

Als afsluiter wil ik namens de NSRB iedereen bedanken voor hun inzet, advies, leiding en deelname aan deze eerste versie van de heropgerichte studentenbeker, op naar volgend jaar!

P.S. Zie voor een volledig wedstrijdverslag van de finale tussen LSRG en DSR-C het stuk van Michiel Snijders, dit volgt in de volgende post.