DSR-C wint Nederlands Studentenkampioenschap

Nadat alle studententeams hun respectievelijke competities hadden afgewerkt, was het na jaren weer eens tijd voor een echt Nederlands studentenkampioenschap.Over een periode van 6 weken speelden alle Nederlandse Studententeams voor de titel, en vooral de eer om zich een jaar lang het beste Studenteam van Nederland te mogen noemen.Zoals iedereen went zijn wedstrijden tussen de diverse steden altijd beladen, en brengen een echte “cup “spirit met zich mee waardoor resultaten niet altijd vanzelfsprekend zijn.Zo versloeg Obelix uit Nijmegen het net gepromoveerde Ascrum, en won LSRG in de halve finale van 1e klasser USRS.De finale ging dan ook tussen de 2 “klassiekers ” van universitair Nederland, de mannen met babbel uit Leiden, het LSRG en de “fietsenmakers “uit Delft, de DSR-C.Een eerder ontmoeting in de poule was al een nagelbijter geweest en onder leiding van Ereklasse referee Dirk Heuff beloofde dit een finale te worden voor de liefhebbers.Pikant detail was natuurlijk dat de huidige coach van DSR-C , Michiel Snijders in de jaren 90 ook jarenlang de Leidenaren onder zijn hoede had gehad, en dat LSRG speler/coach Thom Archer, die jarenlang onder Snijders speelde bij HRC en Bassets zijn troepen daar tactisch goed op had voorbereid.Wat volgde was een finale voor in de geschiedenisboeken, waar menig opa zijn kleinkind later uit zal kunnen voorlezen.Een sterk DSR-C dat maar bleef verzuimen om de kansen af te maken, en een bloed ruikend LSRG dat met een machtige 1e rij en het vele goeie kicken van flyhalf Archer de toon zette.Met nog 12 minuten te spelen was er dan ook een niet onterechte 20-5 voorsprong voor LSRG, dat in de scrums de overhand had.DSR-C wist echter van geen opgeven en lanceerde aanval na aanval via de gevaarlijke driekwarten, die heer en meester waren over hun tegenstanders.Twee snelle opvolgende tries waren het resultaat en met nog luttele minuten op de klok leek de eindstand 20-17 voor LSRG te worden.Toen Archer met een penalty de stand naar 23-17 trok, leek het doek dan echt gevallen voor de mannen uit Delft.Nog eenmaal richtte de oudste club van Nederland zich op en met een ultieme krachtinspanning scoorde man of the match flyhalf Oscar Binnenveld onder de palen, en was er opeens een voorsprong voor Delft van 24-23.Nog was de koek echter niet op, in blessure tijd gaf arbiter Heuff tot 2 maal toe een penalty aan LSRG die beide door Archer werden gemist van flinke afstand.Toen Archer ook nog een dropgoal miste, vond scheidsrechter Heuff het genoeg en floot af, waardoor de DSR-C zich winnaar mag noemen van de Nederlandse Studentenbeker na een zindere finale zoals er weinig zijn geweest.