Ondanks de zeer korte voorbereiding op het 7’s spelletje, stonden er op zaterdag 19 en zondag 20 mei toch 12 enthousiaste mannen in het katoenen roze shirt. Op zaterdag was het Nederlands Studenten Team ingedeeld bij HRC 2, TomTom en AFS’s Eemland TJ’s. De eerste twee wedstrijden werden respectievelijk met 17 – 14 tegen HRC en 26 – 10 tegen TomTom gewonnen, de mannen uit Amersfoort bleken echter een maat te groot en deze uitslag liegt er dan helaas ook niet om: 7 – 68 voor Eemland (overigens de uiteindelijke winnaars van de Shield competitie).
De bereikte tweede plaats resulteerde in een zondagse poule fase met de Bulldogs uit Almere en het internationale team de Nike Bowerman Boys. De eerste wedstrijd tegen de Bulldogs ging al vroeg van start en dit was op z’n tijd ook terug te zien in het spel van het NST. In de eerste helft keken we al (te) snel tegen een achterstand aan en ondanks een prachtige team try en een onafgebroken offensief in de laatste paar minuten werd de wedstrijd met 7 – 21 verloren. Na een donderpreek van coach Julius Breinburg en de Nike Bowerman Boys met 41 – 0 van de Bulldogs te hebben zien winnen, werd het alles of niets. Dit maal wél wakker kwam het NST via een mooi uitgespeelde bal en uiteindelijk via winger Lucas Rutten op een 7 – 0 voorsprong. De Bowerman Boys zetten op hun beurt aan en kwamen door twee try’s nog voor met 7 – 10, maar uiteindelijk trok het NST aan het langste eind en won met 14 – 10.
Door de grote overwinning van de Bowerman Boys op de Bulldogs eindigde het NST op doelsaldo op de tweede plaats en eindigde daarmee ook het spelende gedeelte van het toernooi voor ons. Al met al een mooie ervaring en absoluut veelbelovend voor de toekomst!

Aanstaande zaterdag zal het NST alweer in actie komen, dit maal echter 15-a-side tegen The Bassets. De K.O. is om 16:00 in Sassenheim, wellicht tot dan!