Het is ons een groot genoegen te kunnen mededelen, dat met ingang van seizoen 2019/2020 het Nederland Studenten XV weer actief zal zijn binnen het Nederlands rugby.

De technische staf zal bestaan uit Michiel Snijders en Barro Kessler, de huidige coaches van de Delftsche Studenten Rugby-Club. Birgitte Schmidt (DSR-C) en Cindy Dehne (ASRV Ascrum) ondersteunen als teammanagers.  Tony Boersma vervult een overkoepelende rol als liaison voor managers, de technische staf en het bestuur van de Nederlandse Studenten Rugby Bond.  Zowel de coaches als teammanagers hebben een jarenlange ervaring in de Ereklasse van het Nederlandse Rugby en zullen samen met Boersma het Nederland Studenten XV weer op de Nederlandse rugbykaart zetten.

Het eerste wapenfeit van het in roze uitgedoste studententeam zal een optreden zijn tijdens de Haagse Rugby Dagen (30 aug. – 1 sep. 2019), waar het Nederlandse Studenten XV tegen Royal Kituro RC (BE), Cobham RFC (EN) en de Haagsche Rugby Club zal strijden om de titel. Gedetailleerde informatie hierover zal verspreid worden via de informatiekanalen van de Haagse Rugby Dagen en de Nederlandse Studenten Rugby Bond.

Deze eervolle uitnodiging is aangenomen als eerste stap naar een sterk vertegenwoordigend nationaal studententeam waarin spelers, actief binnen de diverse studentenclubs in Rugby Nederland, zich kunnen meten met de absolute top en waarbinnen de meest talentvolle studenten een podium zullen krijgen om zich te verbeteren. Spelers kunnen proeven van het hoge niveau dat met het Nederland Studenten XV zal worden nagestreefd, om zich hiermee in de kijker van de diverse selecties van Rugby Nederland te spelen.

Met twee studententeams in de Ereklasse en een in de Eerste Klasse, denkt de technische staf een team te kunnen formeren dat een aantal keer per jaar op het hoogste niveau tegen aantrekkelijke tegenstanders zal kunnen acteren.

Graag zien wij u allen bij de Haagse Rugby Dagen 2019.

190718 NL Studententeam persbericht