Hoofdcoach Snijders maakt 25-koppige HRD-selectie bekend

De coachingstaf, bestaande uit Michiel Snijders en Barro Kessler, heeft de selectie bekendgemaakt voor de Haagse Rugby Dagen 2019. De 25-koppige spelersgroep bevat spelers van ASRV Ascrum en DSR-C, evenals USRS, LSRG, RSRC en TSRC Tarantula.

Volgens coaches Michiel Snijders en Barro Kessler is onderstaande selectie een weergave van de huidige sterkte van studentenrugby in Nederland. Met 2 teams in de middenmoot van de Ereklasse, een club in de Eerste klasse en een aantal in de Tweede klasse lijkt het studentenrugby een moeilijke periode te hebben overleefd, wat weerspiegeld wordt in deze selectie. Een van de eerste afspraken met elkaar was dat het Nederlands Studenten XV weer zou bestaan uit de beste spelers actief binnen de Nederlandse Studentenclubs. Dat, in samenspraak met de diverse clubcoaches, ASRV Ascrum en de DSR-C hofleverancier zijn vloeit daar dan ook direct uit voort. Ook spelers van RSRC, USRS, LSRG en TSRC Tarantula krijgen in het weekend van de Haagsche Rugby Dagen speeltijd. Iets verder in het seizoen zal er een groter selectiemoment zijn waar ook de spelers van andere studentenclubs, die nu net buiten de selectie zijn gevallen, zich aan de technische staf kunnen presenteren. De technische staf en teammanagers kijken uit naar een sportief seizoen voor het Nederlands Studenten XV, waar traditie en ambitie, hand in hand, tot een mooi rugbyresultaat mogen leiden.

Op vrijdag 30 augustus 2019 om 19:00 treft het Nederland Studenten XV de Haagsche Rugby Club in de eerste dag van de Haagse Rugby Dagen. Het resultaat hiervan zal bepalen wie de tegenstander is op zondag 1 september.

Spelersgroep Haagse Rugby Dagen 2019

Voorwaartsen: Stijn Albers, Paul van Breukelen, Dick Enthoven, Daan Kievit, Minne Marijnen (ASRV Ascrum), Philip Bouwens, Tom van de Kemp, Joël Kuyper, Tim Nederveen, Mats Thijssen (DSR-C), Alessio van Teijlingen (LSRG), Gianni Croes, Daniël Rodenburg (RSRC) en Ernst Berman (TSRC Tarantula)

Driekwarters: Joshua van Niekerk, Allard Reitsma (ASRV Ascrum), Sief Andriopoulos, Scott van den Assem, Dennis Baart, Philip Mossman, Danny Schepers (DSR-C), Sjoerd Govaerts, Eduard Jansen (RSRC), Jonas Rensen en David Scholte (USRS)