Op zaterdag 14 maart speelt het Nederland Studenten XV zijn eerste uitwedstrijd van 2020. Van de trainingsselectie van 27 man, bepaald door coaches Michiel Snijders en Barro Kessler, gaat een uiteindelijke selectie op tour naar Brussel om het daar wederom op te nemen tegen recente tegenstander Royal Kituro Schaarbeek RC. De spelersgroep bevat vertegenwoordiging van ASRV Ascrum en DSR-C, evenals LSRG, RSRC, TSRC Tarantula en SRC Thor.

Op de Haagse Rugby Dagen in augustus 2019 dolf het Nederland Studenten XV nog het onderspit tegen de zwart-groene club uit Schaarbeek, in een spannende wedstrijd die eindigde met een score van 20-31. In de eerste wedstrijd van 2020, en tevens de eerste wedstrijd over de landgrenzen sinds de wederopstand van het Nederland Studenten XV in 2019, zullen de roze rakkers het resultaat deze keer naar de Nederlandse zijde van het veld trachten te trekken. Michiel Snijders en Barro Kessler hebben wederom een sterke selectie uitgenodigd voor de voorbereidende training waarin de beste studentspelers van Nederland vertegenwoordigd zijn. Zoals gewoonlijk hebben ereklasseclubs ASRV Ascrum en DSR-C het gros van de spelers aangeleverd, aangevuld met de toptalenten van andere NSRB-lidverenigingen.

Spelersgroep Nederland Studenten vs. Belgische Koninklijke Kituro Schaarbeek RC

Voorwaartsen: Stijn Albers, Kai Clement, Guillaume Engelen, Dick Enthoven (ASRV Ascrum), Coen Bakker, Philip Bouwens, Tom van de Kemp, Joël Kuyper, Tim Nederveen (DSR-C), Wouter Nommensen, Daniël Rodenburg (RSRC), Daniël Witt (LSRG), Sam Peper (SRC Thor), Ernst Berman (TSRC Tarantula)

Driekwarters: Bart Bogaers, Joshua van Niekerk, Allerd Reitsma, Pim van Rheenen (ASRV Ascrum), Huib Achten, Dennis Baart, Julian Holle, Danny Schepers (DSR-C), Eduard Jansen, Marc Kranendonk, Julien Meier, Kaay Sol (RSRC), Daniël Beek (LSRG)