De Belgische Rugby Bond, de Ligue Belge Francophone de Rugby en Rugby Vlaanderen hebben besloten dat tot nader order alle wedstrijden en contacttrainingen van Belgische rugbyclubs worden afgelast om risico’s op verspreiding van het coronavirus te beperken. Tot grote spijt van de Nederlandse Studenten Rugby Bond en Stichting Nederland Studenten XV zal in navolging van dit besluit, inachtnemende dat jenever niet wordt erkend als voldoende ontsmettend, ook het bezoek van het Nederland Studenten XV aan de Belgische Koninklijke Kituro Schaarbeek RC voorlopig afgelast worden. Gezien de beperkte informatie over de toekomstige maatregelen omtrent het coronvarius is nog geen besluit genomen over eventuele verplaatsing van deze wedstrijd, al is Stichting Nederland Studenten XV voornemens deze wedstrijd op een later moment te organiseren.

De maatregelen van het kabinet om tot 31 maart alle evenementen met meer dan 100 bezoekers af te gelasten gelden ook voor het eerste jonghehondentoernooi van 2020, dat op 27 maart georganiseerd zou worden door de Rotterdamse Studenten Rugby Club. RSRC-president Sam Dobbelaar gaf commentaar: “Ja Ed, ik zit ook naar de buis te turen.” De Nederlandse Studenten Rugby Bond zal in overleg met de Rotterdamse Studenten Rugby Club proberen het toernooi alsnog te organiseren wanneer de omstandigheden en maatregelen dat toelaten.