Nederland Studenten XV-coaches Michiel Snijders en Barro Kessler zijn aangesteld als de nieuwe coaches van de Rotterdamse Studenten Rugby Club. Ze blijven actief in hun rol als bondscoaches van het Nederland Studenten XV, dat zij sinds 2019 onder hun hoede hebben.

Op 14 februari 2020 kondigde de Delftsche Studenten Rugby-Club aan dat Michiel Snijders en Barro Kessler, na respectievelijk tien en vijf jaar dienst, op zoek gingen naar een nieuwe uitdaging. Het duo was in de voorgaande jaren erg succesvol met de corporale studentenclub uit Delft. In seizoen 2016/2017 werden zij met DSR-C kampioen van de eerste klasse en de -club promoveerde naar de ereklasse, het hoogste rugbyniveau van Nederland. Volgend jaar speelt DSR-C haar vierde opeenvolgende seizoen in de ereklasse, en is inmiddels bezig met de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach om de oudste rugbyclub van Nederland te leiden.

De Rotterdamse Studenten Rugby Club bracht seizoen 2013/2014 door in de eerste klasse onder leiding van Fransman Dominique Danton, maar mede door het vertrek van spelers als Hugo Langelaan, Pieter Mol en Frank Nijenhuis is de club aan het einde van dat seizoen gedegradeerd naar de tweede klasse. Aan het begin van seizoen 2018/2019 werd Danton opgevolgd door Nieuw-Zeelander Ray Blackburn. Na twee seizoenen prettige samenwerking draagt hij het stokje nu over aan Kessler en Snijders.

Klik hier voor het persbericht op de website van de Rotterdamse Studenten Rugby Club