In het weekend van zondag 30 augustus gaat het Nederland Studenten XV op zijn eerste tour sinds de heroprichting van het selectieteam in 2019. De selectie van 25 man, bepaald door coaches Michiel Snijders en Barro Kessler, gaat naar Brussel om daar deel te nemen aan het Kituro Preseason Invitational Tournament 2020, georganiseerd door recente tegenstander Belgische Koninklijke Kituro Schaarbeek RC. De spelersgroep bevat vertegenwoordiging van ASRV Ascrum, DSR-C, USRS, RSRC, LSRG en TSRC Tarantula.

In maart werd de geplande tour naar Brussel afgelast vanwege de toen ingestelde coronamaatregelen. Het lijkt erop dat er alsnog gespeeld kan worden tegen Kituro, om het 20-31 verlies tegen de Belgen op de Haagse Rugby Dagen in augustus 2019 goed te maken. Hoofdcoaches Snijders en Kessler hebben een sterke 25-koppige selectie uitgenodigd voor de tour waarin de beste studentspelers van Nederland vertegenwoordigd zijn. Ereklasseclub ASRV Ascrum en eersteklassenieuweling DSR-C leveren het leeuwendeel van de spelers (15), USRS draagt twee spelers af en de overige acht spelers zijn afkomstig van RSRC, LSRG en TSRC Tarantula.

Spelersgroep Nederland Studenten voor Kituro Preseason Invitational Tournament 2020

Voorwaartsen (14): Stijn Albers, Paul van Breukelen, Kai Clement, Dick Enthoven (ASRV Ascrum), Joël Kuyper, Tim Nederveen, David Wildoer (DSR-C), Rens de Boer (USRS), Wouter Nommensen, Pelle van Pappelendam, Sam Peper, Daniël Rodenburg (RSRC), Alessio van Teijlingen (LSRG), Ernst Berman (TSRC Tarantula)

Driekwarters (11): Joshua van Niekerk, Allerd Reitsma, Pim van Rheenen (ASRV Ascrum), Sief Andriopoulos, Huib Achten, Dennis Baart, Philip Mossman, Danny Schepers (DSR-C), Jonas Rensen (USRS), Eduard Jansen, Kaay Sol (RSRC)