Voor de aftrap van de Rugby Nederland-competitie op 3 oktober wordt in het weekend van 19 september 2020 in het Nederlands studentenkampioenschap om de studentenbeker gestreden. Het toernooi wordt gespeeld op de velden van ASRV Ascrum in Amsterdam.

Voor het toernooi in het Amsterdam hebben zich, naast de gastheren, voorlopig drie studentenrugbyverenigingen aangemeld. De Delftsche Studenten Rugby-Club, die vrijwillig van de ereklasse naar de eerste klasse is gestapt, gebruikt deze kans om voor te bereiden op een terugkeer naar de ereklasse op eigen kracht. Zo ook rivaal Utrechtste Studenten Rugby Sociëteit, die een promotiekans naar de ereklasse voorbij liet gaan om het kampioenschap van de eerste klasse te behalen. Als vierde speelt de Rotterdamse Studenten Rugby Club mee om de trofee en coaches Michiel Snijders en Barro Kessler zullen deze kans aangrijpen om de Rotterdamse troepen te testen. De logische favoriet dit jaar is thuisspelende ereklassevereniging Ascrum, die voor de coronastop zesde van Nederland stond.

De planning van het toernooi zat al in de pijplijn toen uitgegaan moest worden van maximaal 100 toegestane aanwezigen, en om die reden zijn eerst de vier hoogst spelende studententeams benaderd. De uiteindelijke opzet van het toernooi, alsmede de volledige deelnemerlijst, zal duidelijk worden naarmate de toernooidatum dichterbij komt.