In het weekend van 10, 11 en 12 juni 2022 reisden maar liefst 27 studententeams af naar het noorden van ons land voor het mooiste beach rugby toernooi van Nederland: Ameland Beach Rugby. Eindelijk kon dit prachtige toernooi weer plaatsvinden. Net als in 2019 werd er ook in deze editie gestreden om de titel Nederlands Studenten Kampioen Beach Rugby.

Het weekend begon op vrijdagavond met een goed feestje. Op zaterdag mochten de studenten laten zien wat ze waard zijn op het strand. Er werden lage tackles gemaakt, goede hand-offs geplaatst, slimme offloads gegeven en mooie try’s gedrukt. Er werd gewonnen en verloren. Na een dag vol rugby was het tijd voor een verkoelende duik in de zee en een studentenfeestje op de camping. De DSL voorzag de studenten van verrukkelijke cocktails in de Happy Seconds.

Ook op zondag werden er mooie potten gespeeld. De twee hoogst gekwalificeerde dames- en herenteams speelden ’s middags de finale van het NSK Beach Rugby. Bij de heren speelden Thor en Ascrum tegen elkaar. In een spannende wedstrijd met try’s aan beide kanten, wist Thor uiteindelijk toch de winst naar zich toe te trekken. Bij de dames namen RUS en LSRG het tegen elkaar op. RUS speelde sterk en wist het voor elkaar te krijgen om LSRG op nul try’s te houden, terwijl er aan de kant van RUS meerdere mooie punten gedrukt werden. Direct na de wedstrijden was het tijd voor de prijsuitreiking. De wisselbekers werden uitgedeeld. Thor en RUS mogen zich één jaar Nederlands Studenten Kampioen Beach Rugby noemen.