In het weekend van 4 en 5 juni 2022 werd in onze hoofdstad gestreden om de felbegeerde beker van de Amsterdam Sevens. Vanuit de hele wereld kwamen rugbyers naar het evenement waar alle drie-kwarters al vanaf het begin van het jaar naar uitkijken en voorwaartsen al moe van worden als ze erover nadenken. Het beloofde weer een knaller van een toernooi te worden. De verwachtingen waren hoog, zeker omdat het toernooi al twee jaar niet had kunnen plaatsvinden vanwege corona.
Ook het Nederlands Studenten Team zou op dit toernooi haar kunsten laten zien. Vergezeld door de mannen van RSRC en A.S.R.V. Ascrum, gingen de Nederlandse studenten ten strijde in de Mens Elite Pier. Na twee zware wedstrijden tegen Rugbyclub des Copains (42-7) en Germany Development (48-0), wisten de studenten elkaar te vinden. Ze wonnen hun laatste wedstrijd van de dag, die ze speelden tegen ARC Arcadians (24-21). Omdat veel studententeams te weinig spelers hadden, hebben veel spelers ook met andere teams meegespeeld. De heren konden uiteindelijk met zes wedstrijden in de benen vol zelfvertrouwen aan de derde helft beginnen. Het resultaat van de eerste dag was dat het NST de volgende dag mocht strijden voor de Mens Elite Pier Plate.
Op zondag waren de studenten weer in topvorm, onder andere vanwege hulp van een aantal verse benen. Na een erg spannende wedstrijd waarin het NST nipt verloor van Tytan Gniezno (19-12), durfde de volgende tegenstander het niet meer aan. AAC Rugby 1 wierp de handdoek al in de ring voordat de studenten het veld konden betreden. Dit resulteerde in een overtuigende winst (30-0). De studenten wilden het hierna goed afmaken en een plekje claimen in de plate finale. In de laatste wedstrijd van de dag stonden ze tegenover de ongeslagen Fransen van RC Mété. Er volgde opnieuw een spannende pot, maar helaas wisten de Fransen de winst te pakken (17-5). Nadat ze hadden gewonnen van de Nederlandse studenten, pakten ze ook de winst tegen de studenten van A.S.R.V. Ascrum en mochten ze de plate mee naar huis nemen. Gelukkig werd de cup gewonnen door een studententeam: Nyenrode Invitational versloeg in de Mens Elite Pier Cup finale Samurai en ging met de hoofdprijs van het toernooi naar huis.

De heren die zijn uitgekomen tijdens Amsterdam Sevens voor het Nederlandse Studenten Team zijn:
Stijn Albers – A.S.R.V. Ascrum
Paul van Breukelen – A.S.R.V. Ascrum
Danny Schepers – DSR-C
Oliver Parfitt van Pallandt – DSR-C
Jop Kamphuis – DSR-C
Lieuwe Ouwehand – RSRC
Max Elders – RSRC
Max Verweij – RSRC
Koen Bakker – RSRC
Palle Knijnenburg – RSRC