Op vrijdag 26 augustus was het zo ver: om 15:45 uur verzamelden de beste vrouwelijke student rugbyers zich bij het clubhuis van de Haagsche Rugby Club. Die avond stond de wedstrijd tegen de dames van HRC op de planning, wat zou gelden als de officiële heroprichting van het Dames Nederlands Studenten Team. Er werd die middag 1,5 uur samen getraind om de koppies dezelfde kant op te krijgen.

Om 20:00 uur was de kickoff. De studenten begonnen sterk. Zoals Michiel al voorspeld had, lieten ze creatief rugby zien. Al in de 12e minuut zorgde dit voor een try van Mhina de Vos (RUS). In de tien minuten daarna wisten de backs twee try’s te scoren: één doordat de handjes netjes uitgespeeld werden en onze wing, Zoë Vallinga (LSRG), aan de buitenkant wist te scoren, de ander door een prachtige interceptie van Nikki van Zomeren (RUS). Ook de vierde try werd gescoord door de studenten: Michaja van Capel (Thor) wist met haar sterke looplijn door te breken. Helaas scoorde HRC net voor het einde van de eerste helft hun eerste try. We gingen met een score van 22 – 7 de rust in.

In de tweede helft ging het meer gelijk op, de dames van HRC en hun aanvulling vanuit het Nederlands team raakten beter op elkaar ingespeeld en er werden aan beide kanten try’s gescoord. Gelukkig wist Michaja van Capel (Thor) nog twee keer door te breken en onder de palen een try te drukken. Rosan Witmond (Obelix) scoorde de conversies. De laatste try van de studenten werd gedrukt door Mhina de Vos (RUS). HRC wist aan het einde van de wedstrijd nog één keer te scoren, maar kwam met hun totaalscore niet echt bij de studenten in de buurt. De studenten sloten de wedstrijd af met een eindstand van 43 – 31.

Uiteraard werd ook de derde helft door onze dames gewonnen. Champagne in de kleedkamer, een woord van dank voor de fantastische staff die het mogelijk heeft gemaakt dat wij deze wedstrijd konden spelen en daarna lekker dansen op het feestje met SLAM!FM.