Op zaterdag 18 februari speelde het Dames NST haar derde wedstrijd. Op het veld van Rugbyclub Nieuwegein namen de dames het op tegen het team van het Senior Academy Program (SAP). Na een fijne warming up onder leiding van Michiel Snijders en Sam Peper stonden de koppies dezelfde kant op en was het team klaar voor de wedstrijd.

Al na 5 minuten scoorde Lilian Ploeger, de scrumhalf van de studenten, de eerste try. Helaas kwam de tegenstander hier direct op terug door ook een try te drukken. Ook de derde try van de wedstrijd werd door de dames van het SAP gedrukt en geconverteerd, waardoor de studenten met 12-5 achter kwamen te staan. In de laatste 5 minuten van de eerste helft drukten de studenten, respectievelijk Tessa Buursema en Maaike Campbell, twee try’s, waardoor ze de rust in gingen met een kleine voorsprong van 12-15.

Ook in het begin van de tweede helft ging het gelijk op: zowel de dames van het SAP als de studenten (dit keer Maaike Campbell en Marlynn Martens) scoorden twee try’s, waardoor het 24-27 kwam te staan. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd trokken de studenten de winst naar zich toe: met try’s van Danielle Vosse, Rosan Witmond en Nikki van Zomeren werd de eindstand 24-46.

Een succesvolle wedstrijd van de studenten, die uiteraard werd afgesloten met een goede derde helft. Een extra speciale dit keer, want de eerste spelersdassen zijn uitgereikt aan alle dames die alle drie de wedstrijden van het Dames NST gespeeld hebben.