In de zomer van 2019 hebben Michiel Snijders en Barro Kessler het Nederlands Studenten Team nieuw leven ingeblazen. Op verschillende velden heeft het NST onder hun leiding laten zien dat het studentenrugby een waardevolle bijdrage levert aan de groei van rugby in Nederland. Nu, zo’n 3,5 jaar later, hebben Michiel en Barro ervoor gekozen om een stap terug te doen en het stokje over te dragen. Het bestuur van de NSRB wil hen heel hartelijk bedanken voor alles wat ze de afgelopen jaren voor de Nederlandse studenten gedaan hebben.

De afgelopen tijd zijn we op zoek gegaan naar nieuwe bondscoaches en we willen jullie, met gepaste trots, voorstellen aan de nieuwe bondscoaches van zowel het heren als het dames NST: Cyril Breinburg en Christian Moeliker. Zij nemen per 1 mei 2023 het stokje over.

Cyril Breinburg is als 7-jarige begonnen met rugbyen in Roosendaal. Hij heeft in zijn jeugd verschillende sporten uitgeprobeerd, maar kwam op 16-jarige leeftijd terug bij het rugbyen. Hij is toen begonnen bij HRC en jong Oranje. Vanaf zijn 19e heeft hij 12 jaar Ereklasse gespeeld met zijn oude team uit Roosendaal. Van zijn 21e tot zijn 24e speelde hij voor het Nederlands Studenten Team en van zijn 23e tot zijn 29e voor het Nederlands XV. Daarnaast is hij 11 jaar uitgekomen voor het Nederlandse Sevens Team. Als coach is hij verbonden geweest aan RCC Roosendaal, Rotterdamse Rugby Club en Bredase Rugby Club. Daarnaast heeft hij 20 jaar geleden een studententeam getraind, namelijk THE Elephants. Met zijn teams heeft hij verschillende kampioenschappen gehaald. Op dit moment is hij niet verbonden aan een club.

Christian Moeliker heeft als prop en hooker gespeeld bij THE Elephants, RCC Roosendaal, HRC en ’t Gooi. Hij maakte zijn debuut voor het Nederlands Studenten Team in 1997 en voor het Nederlands Team in 2000. Hij speelde zijn laatste interland in 2009. Na zelf gespeeld te hebben, is hij als assistent-trainer verbonden geweest aan REL, Hookers en Rugby Club Eindhoven. Daarnaast was hij in het seizoen 2021-2022 hoofdtrainer van THE Elephants.

Er is afgesproken dat zowel het heren als het dames NST vier wedstrijdmomenten per jaar zal kennen. Het gaat hierbij om deelname aan een preseason toernooi, een moment gedurende het seizoen, een moment aan het einde van het seizoen en deelname aan Amsterdam Sevens. Waar mogelijk zullen de wedstrijden van beide teams gecombineerd worden. Voor wedstrijden en toernooien zal drie keer samen getraind worden. We kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe bondscoaches en hebben er vertrouwen in dat zij het NST naar nieuwe hoogtepunten zullen leiden.

Met vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Marlynn Martens, president 2022-2023, via president@nsrb.nl.