Zaterdag 6 mei verzamelden de meiden van het NST zich in Delft voor het jaarlijkse Blue Balls Festival. Na de drie selectietrainingen, die ter voorbereiding op het toernooi werden gegeven door de nieuwe bondscoaches en gasttrainer Remco Donkers, waren de dames klaar om te laten zien waarom zij het roze met oranje shirt mogen dragen.

Na de warming-up en de wijze woorden van bondscoaches Cyril Breinburg en Christian Moeliker waren de dames klaar voor de eerste wedstrijd, tegen de Lowlanders. De wedstrijd in maart tegen ditzelfde team had het NST gewonnen, maar omdat de wedstrijden op 6 mei slechts twee keer 10 minuten duurden, moest er vanaf de eerste minuut gestreden worden. Er werd ook nog eens ten-a-side rugby gespeeld, waar niet op getraind was, maar de dames gingen vol goede moed het veld op. Onder leiding van captain Danielle Vosse (Thor) klonk om 11:30 uur het eerste fluitsignaal. Na een snelle turnover in de ruck wist scrum half Lilian Ploeger (RUS) de eerste try te scoren. Niet snel daarna volgde voorwaartse Rebekka van der Grift (Thor) met een mooie break en ook Tessa Buursema (Elephants) zorgde voor extra punten in de eerste helft. Met nog een conversie van Roos Meeus (RUS/VSRC) gingen ze de tweede tien minuten in met een 17-0 voorsprong. De Lowlanders leken even terug te komen door goed gebruik te maken van hun snelle backs, maar de dames bleven hard vechten voor elke minuut. Nadat de Lowlanders twee try’s drukten, wist het NST er in de tweede helft ook nog twee keer door te komen. Met nog een conversie van Lilian Ploeger (RUS) won het NST de eerste wedstrijd met 29-12.

Al snel daarna volgde de wedstrijd tegen RC Delft, dit keer gelukkig wel met vijftien dames aan beide kanten. Een goed meetmoment voor het NST, want er stonden veel ervaren speelsters aan de andere kant. Dit beloofde een harde en moeilijke pot te worden. RC Delft was hard aan het werk en maakte het erg moeilijk voor het NST. Toch wisten Rebekka van der Grift (Thor) en Roos Meeus (RUS/VSRC) er in de eerste helft doorheen te komen en scoorde Lilian Ploeger (RUS) beide conversies. De tweede helft stond RC Delft nog meer aan. Veel ballen van het NST gingen verloren, maar tegelijkertijd kwam RC Delft niet door de verdediging heen. Aan het eind van de tweede helft scoorde Ronja van der Meulen (Elephants) nog een try en de eindstand was 19-0. Vooral in deze wedstrijd was de (nieuw geleerde) structuur goed op te merken. De dames raakten steeds beter op elkaar ingespeeld en dat was in het spel absoluut terug te zien.

Omdat de meiden van het Senior Academy Program (SAP) niet genoeg speelsters hadden, speelde het NST haar laatste wedstrijd tegen een combinatie van RC Delft, de Lowlanders en SAP. Met alle sterke speelsters van de verschillende teams werd ook dit een lastige pot. Dit cluster scoorde dan ook de eerste try, maar het NST wist terug te komen. Zowel Roos Meeus (RUS/VSRC) als Barbara de Vries (SVRC) scoorde een try en Lilian Ploeger (RUS) wist deze beide weer tussen de palen te kicken. Eindstand: 14-5. Het fluitsignaal ging en dit betekende dat het NST alle drie de wedstrijden, en daarmee het toernooi, had gewonnen! Dit hebben de dames zeker gevierd in de derde helft, waar onder het genot van een biertje nog druk nagekletst werd en de nodige rugbyliedjes werden gezongen.