Ga rugbyen!

Elke studentenstad in Nederland heeft een of meerdere studentenrugbyclubs. Deze 15 clubs zijn allemaal open voor studenten aan de universiteit of hbo, al hebben sommigen hun eigen specifieke toelatingseisen. In principe zijn de clubs niet exclusief verbonden aan onderwijsinstellingen. Zo kan een student uit Den Haag spelen voor een Delftse club, of een Delftse student voor een Rotterdamse club. Bekijk de lijst onderaan deze pagina voor een overzicht.

Studentenrugby: wat is dat?
Studentenclubs hebben elk hun eigen unieke tradities en gebruiken, maar ze hebben allemaal gemeen dat serieus rugby gecombineerd wordt met een sterk sociaal karakter. Trainingen en wedstrijden worden gecombineerd met sociale activiteiten die ervoor zorgen dat je vrienden maakt voor het leven. Denk hierbij aan tours of trips, diners en borrels, en natuurlijk de wedstrijden en toernooien voor jonghe honden, waarbij de eerstejaars studentrugbyers uit alle steden het tegen elkaar opnemen. Daarnaast ligt er binnen het studentenrugby een nadruk op persoonlijke ontwikkeling om jezelf voor te bereiden op de tijd na het studeren. Zo is er binnen elke studentenrugbyclub ruimte om commissies te doen, bestuurder te worden of een leiderschapsrol te krijgen op het veld.

Ten slotte kan elke nieuwe student wel een beetje begeleiding gebruiken aan het begin van haar of zijn studententijd. Wij weten waar kamers vrij komen of hoe dat ene moeilijke tentamen moet worden gehaald. En zeker in deze gekke tijd kunnen wij studenten wegwijs maken in hun nieuwe stad. Kortom: studentenrugby is veel meer dan alleen een plek om onze mooie sport te beoefenen.

Ben jij benieuwd of studentenrugby iets voor jou is of heb je andere vragen? Bekijk het overzicht hieronder en neem contact op met de verenigingen of direct met de NSRB.

Lidverenigingen per stad

Amsterdam
ASRV Ascrum
AMCRugby

Rotterdam
Rotterdamse Studenten Rugby Club

Delft
Delftsche Studenten Rugby-Club
SRC Thor
Sanctus Virgilius RC

Leiden
Leids Studenten Rugby Gezelschap

Utrecht
Utrechtse Studenten Rugby Society
Rugbyende Utrechtse Studenten
Veterinaire Studenten RC

Tilburg
TSRC Tarantula

Eindhoven
ESRC THE Elephants

Nijmegen
NSRV Obelix

Groningen
Groninger Studenten Rugby Club

Breda (Koninklijke Militaire Academie)
Cadetten Rugby Football Society

Breukelen (Nyenrode)
RC Nijenrode

Den Haag
The Hague Hornets